Barion Pixel

A sólámpa hatásai a környezetre

Sólámpa jótékony hatásai

Mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki egy vagy több sólámpával is rendelkezik. Vannak, akik csak esztétikai, dekorációs céllal vásárolják meg ezeket a termékeket, valamint olyanok is akadnak, akik pedig a himalája só és a sólámpa hatásai miatt. A következő blogbejegyzésben azokat a tényezőket, jótékony hatásokat szedtük össze, ami miatt feltétlenül jó, ha van kéznél egy darab az említett tárgyból.

Tisztítja és szagtalanítja a levegőt

A sólámpa hatásai közül az első, amit kiemelnénk, hogy ez a termék jól tisztítja és szagtalanítja a levegőt. Ennek köszönhetően kitűnő kiegészítő eszköz lehet légzőszervi megbetegedésben, asztmában szenvedők részére. Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a sólámpa önmagában nem elegendő egyik betegségek gyógyítására sem, ez csak egy kiegészítő termék lehet, ami könnyebbé teszi a hétköznapi életet vagy éppen az alvást! Éppen ezért rendkívül fontos, hogy minden hasonló tünettel rendelkező ember első sorban az orvosa utasításait tartsa be a kezelést illetően!

joyful

A negatív ionok termelésével javítja a közérzetet

A levegőben található ionok minősége meghatározza, hogy milyen hangulata van az embereknek. Ennek köszönhetően, ha olyan helyiségben tartózkodunk huzamosabb ideig, ahol sok az elektromos készülék, akkor a sok pozitív ion miatt könnyedén megfájdulhat a fejünk, bágyadtabbak lehetünk vagy éppen a hangulatunk is romolhat. A sólámpa használata során azonban negatív ionokat juttatunk a levegőbe, így ellensúlyozva a benne lévő pozitív ionokat. Kísérletekkel alátámasztották, hogy a sólámpa használatának köszönhetően csökkentek a depressziósok tünetei, javult az általános hangulatuk.

happy girl

Tökéletes dekorációs elem

Ez a készülék azonban nem csak hasznos, de  különleges alakjának, fénynek köszönhetően kiemelt szerepe lehet a helyiség dekorációjában is. Hiszen ha rend, tisztaság és romantikus atmoszféra vesz minket körül, sokkal jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Ha pedig igazán különleges díszre vágyunk, ne a klasszikus sótömböt válasszuk! Mára már különböző színekben, formákban és méretekben is lehet kapni ezeket a termékeket, így mindenki megtalálhatja a lakásába leginkább passzoló darabot.


Ha már a különböző színeknél és formáknál tartottunk, érdemes megnézni néhány terméket a webshopból, amik valamiért különlegesek. Értjük ezalatt, hogy elrugaszkodnak a megszokott, narancsos, rózsaszínes árnyalattól, akár arról, hogy különleges formában kaphatók

Válaszd a csillag alakú sómécsest! Ez nem olyan megszokott, mint a legtöbb kúp alakú sólámpa. Mécses kialakításával romantikus hangulatot, nyugodt, békés környezetet teremt. Fehér színével pedig szinte bármilyen belsőépítészeti megoldáshoz kiválóan passzol. Legyen szó akár modern, romantikus vagy éppen letisztult, minimalista dizájnról!


Segít az elalvásban

A levegő tisztításának, a negatív ionok levegőbe juttatásának és tompa, meleg fényének hatására sokkal könnyedebben aludhatunk el sólámpa használatával. A tippünk a könnyed elalváshoz az, hogy a tervezett alvás előtt már egy órával kapcsoljuk le az összes nagyobb lámpát, kapcsoljuk ki a televíziót, a laptopot, vegyük le a telefon fényerejét és kapcsoljuk fel a sólámpát. A meleg és tompa fénynek köszönhetően beindul az agyban a melatonin termelése, ami fontos szerepet játszik az alvásban.

A sólámpa hatásai a színterápiában

Saját magunkon is megfigyelhetjük, hogy a különböző színek más-más módon hatnak ránk és a hangulatunkra. Vannak, amik megnyugtatnak, türelmessé tesznek, lecsendesítenek vagy éppen elégedettséget okoznak. Ugyanakkor olyan színekkel is találkozhatunk, aminek környezetében idegesebbek, feszültebbek vagy szomorúak lehetünk. Ugyanez igaz a sólámpák színeire is. Csendességet, nyugalma éreztetnek. A bennük található izzónak köszönhetően pedig még hangulatosabbak, romantikusabbak lehetnek, így nyugtatva az agyat és a lelket.

Színterápiás hatásai

Párátlanítja a helyiséget

A sólámpa hatásai közé sorolható még a párátlanító hatása is, amit annak köszönhetünk, hogy a só magába szívja a nedvességet. Ezt a háziasszonyok jól ismerhetik, amikor a főzéshez használt sót vizsgálva azt láthatják, hogy összeállt egy tömbbe, mert annyi nedvességet szívott magába. Hasonlóan működik a sólámpa is, ezzel pedig frissebbé, tisztábbá téve a levegőt.

Párátlanít

Látható tehát, hogy a sólámpának rengeteg olyan tulajdonsága van, ami könnyebbé, kellemesebbé teheti a hétköznapjainkat. Segít kiegyensúlyozottabbá, egészségesebbé tenni, valamint nem utolsó sorban még dekorációs elemként is funkcionál. Nem csak szép, de hasznos is!

Ha te is szeretnél szert tenni egy sólámpára vagy egy mécsestartó himalájasóra, akkor nincs más teendőd, mint szétnézni a webshopunkban, kiválasztani a megfelelő termékeket. Ha pedig nem szeretnél lemaradni az jánlatainkról, akcióinkról, feltétlen kövess be minket facebookon és instagramon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük