Barion Pixel

A szállodák ezért döntenek a fehér ágyneműhuzat mellett

white bed

A fehér ágyneműhuzat sok háztartásban kedvelt és használt módja az ágyneműink megóvásának. Ennek oka, hogy a legtöbb hotel és szálloda is ezt a színt használja, így pedig tudat alatt azt érezhetjük, mintha ennek a színnek a használatával, minden este egy szállodai szobában térnénk nyugovóra. De vajon miért ennyire kedvelt szín a szállodai világban a fehér? Ennek jártunk most utána és osszuk meg veletek!

1. A fehér ágyneműhuzat könnyen tisztítható

Talán ez az egyik legegyértelműbb oka annak, hogy sok szálloda ezt a színt választja. Hiszen ha bármilyen folt kerül rá, akár a reggeli kávé, akár csoki, könnyedén kimosható, fehéríthető, anélkül, hogy különösebb gondot okozna a minta. Hiszen a mintás, színes darabokra sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani, hogy a folt kiszedése közben ne károsodjon a minta.

könnyen tisztítható

2. Évek múlva is megőrzi eredeti kinézetét

Éppen azért, mert könnyen és egyszerűen tisztítható, jön a második fontos szempont. A szállodai ágyneműhuzatokat ugyanis szinte kivétel nélkül, napi szinten mossák. Ennek köszönhetően pedig, ha színes, mintás darabok lennének, azok 2-3 hét után kezdenének károsodni. A fehér darabok azonban 100-150 mosás után sem kezdenek el kifakulni vagy kikopni.

megőrzi tisztaságát

Ha te is úgy érzed, hogy ezek után jó választás lehet a fehér ágyneműhuzat a hálódba, akkor most van egy remek hírünk!

A szállodai textil termékeinket neked találták ki! Ezekkel a jó minőségű fehér ágyneműkkel, törölközőkkel, köntösökkel könnyedén megteremtheted a saját szállodádat otthonodban!


3. Kiválóan variálható a különböző stílusokkal

Emma Hooton, belsőépítész, nyilatkozta, hogy a fent már említett 2 nyilvánvaló okon kívül más is van, amiért szívesen nyúlnak ehhez a színhez. Ugyanis számtalan szobabelsőt terveznek meg, akár egy nagyobb hotelen belül is lehet 5-6 fajta megálmodott dizájn. A fehér szín pedig szinte minden színnel, anyaggal, formával tökéletesen kombinálható. Azzal pedig, hogy minden szobában azonos árnyalatú a huzat, a takarítók munkája is meg van könnyítve és elkerülhető az az eshetőség, hogy véletlenül nem a szoba színeihez passzoló árnyalatú huzatot helyeznek fel az ágyneműre.

kiválóan variálható

4. A szín jótékony tulajdonságai

Azt sem szabad kifelejteni a felsorolásból, hogy a fehér szín rengeteg tulajdonsággal, hangulattal kapcsolható össze szimbolikai értelemben. Ilyen például, hogy ez az árnyalat tisztaságot, egészséget, visszafogottságot, letisztultságot és békét sugároz. Éppen ezért nyugtatólag hat az emberre. Márpedig az fontos tulajdonság egy ágynemű esetében, hiszen az a célunk, hogy az éjszakai alvásunk a leginkább pihentető és nyugodt legyen.

tisztaságot, eleganciát sugároz - fehér ágynemű

Látható tehát, hogy számos praktikus oka van annak, hogy a szállodák és hotelek belsőépítészei a színskála ezen elemét választották. Éppen ezért lehet akár nekünk is kiváló opció!

Ha az ágynemű mellé esetleg visszafogott, letisztult dekorációs elemeket is szeretnél, akkor nézz szét sólámpáink között, amik rendkívül jól kombinálhatók a fehér ágyneműhuzattal! Ha pedig tetszett a bejegyzésünk és olvasnál még, blogjaink között azt is megteheted!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük