Barion Pixel

Ezért lehet hasznos a sólámpa gyerekszobában való elhelyezése

gyerekszoba vilagitas

A sólámpát szinte mindenki ismeri, mindenki hallott már róla. Az is egészen biztos, hogy mindenkinek van egy olyan ismerőse, aki rendelkezik is vele. De mi okozza ezt a népszerűséget?  Egyrészt az a tény, hogy rengeteg jótékony tulajdonsága van, másrészt pedig hatalmas a benne rejlő dekorációs faktor. Viszont, amire elég kevesen gondolnak a megvásárlása során, az az a tény, hogy rengeteg előnye lehet a sólámpa gyerekszobában való elhelyezésének. De lássuk csak, miért van szüksége a családunknak is legalább egyre!

Sokkal biztonságosabb, mint egy átlagos lámpa

Hacsak nem speciális villanykörtével látjuk el az éjjeliszekrényen található lámpát, az könnyen megégetheti csemeténk kezét, ha véletlenül vagy puszta kíváncsiságból hozzányúl. A sólámpával ez viszont elkerülhető. Ugyanis az égő magában a sótömbben található, azt pedig csak enyhén melegíti fel. Így elkerülhetők a komolyabb sérülések.

Tisztítja, frissíti és párátlanítja a levegőt

A só magába szívja a levegő felesleges páratartamát, ezzel is frissítve, szagtalanítva azt. Sokkal kellemesebb és tisztább lesz tőle a levegő, ami segít nem csak a nyugodt alvásban, de a kiegyensúlyozott életvitelben is. Ha pedig gyermekünk asztmában vagy egyéb légúti megbetegedésben szenved, még kiegészítő kezelésként is lehet hasznosítani a sólámpát.

 

Sólámpa gyerekszobában elhelyezve, mint éjjeli fény

Teljesen normális, hogy a gyerekek – élénk a képzelőerejük miatt – félnek a sötétben. Ezen könnyen segíthetünk, ha a sólámpát éjszakára égve hagyjuk. Mivel minimális fényt áraszt, az is meleg fényű, így nem okoz gondot az alvásban. Sőt, elalvás előtt még segít is az agynak a melatonin termelésében, ami egy, az alvásért felelős hormon.

Ha igazán különleges darabot szeretnénk választani a gyerekszobába, akkor ne a hagyományos, narancsos árnyalat mellett döntsünk, hanem válasszuk inkább a fehéret! Egyrészt, ez kicsit olyan lesz, mintha a Hold világítana mellette, másrészt pedig tökéletesen bele lehet szőni a mesébe a lámpát is. Ha jéghegyekről vagy havas hegycsúcsokról mesélünk, könnyebben oda tudja magát képzelni a gyermekünk, ha olyan alakúnak képzeli el, mint a lámpát.

 

Komfortosabb éjszakai “ügyelet”

Ha még kicsi gyerkőcünk van, aki szopizik, esetleg tisztába kell tenni, vagy csak sűrűn felriad este és apa vagy anya megnyugtatására vágyik, szinte elengedhetetlen lesz a lámpa. Hagyjuk égve a sólámpát vagy csak akkor kapcsoljuk fel, amikor bemegyünk és a hirtelen támadt nagy fénnyel nem sokkoljuk gyermekünket, viszont látunk annyira, hogy a fent említett dolgokat el tudjuk végezni és nem leszünk annyira éberek, hogy utána ne tudjunk esetleg visszaaludni.

A balesetek elkerülésére is tökéletes lehet

Ha tudjuk, hogy éjszaka visszatérő vendégei leszünk a gyerekszobának, jó ötlet, ha egy pici fénnyel tudjuk segíteni a saját munkánkat. Így biztosan nem lépünk rá semmire, mindent jó helyre teszünk vissza, ugyanakkor mégsem keltjük fel vele a gyerkőcöt. Ha pedig a gyermekünk ki szokott járni mosdóba az éjszaka, nyugodtan alhatunk, hiszen a sólámpa fényének köszönhetően ő is nagyon gyorsan és egyszerűen tud közlekedni a helyiségben.

 

Ahogy olvasható is volt, számos jó oka lehet annak, hogy valaki úgy dönt, a sólámpát nem a nappaliba vagy a hálóba, hanem a gyerekszobába teszi. Legyen ez a balesetek elkerülése, a könnyebb közlekedés vagy éppen a felriadt gyermek egyszerű önmegnyugtatása miatt.

Ha valamelyik fent említett eset nálad vagy gyermekednél is fennáll, nézz szét a webshopunkban és keresd meg a hozzátok leginkább illő sólámpát! Különböző színek és formák közül is válogathatsz, így még egyedi dekorációs elemnek is tökéletes. Ha pedig olvasnál még egy kicsit, keresd fel a blogunkat, ahol időről időre újabb cikkel jelenünk meg!

Himalája sólámpák

Fehér piramis sólámpa

8 190 Ft9 180 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük