Konyhánk elengedhetetlen kelléke a fűszernövény és a fűszerek. Talán a legismertebb és leginkább alap termék főzésnél a só, melyek közül is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a himalája só.
Azonban, cégünk gyökereihez híven, Pakisztán konyháiban használatos kincseit is elhoztuk a hazai közönségnek, hogy ételeiket még ízletesebbé, izgalmasabbá tegyék, főztjükben visszaköszönjenek az olyan igazi egzotikus ízek, mint a garam masala.
A garam masala egy indiai eredetű fűszerkeverék, melyben találhatunk koriandert, köményt, fahéjat, gyömbért, fekete borsot, édesköményt, szegfűszeget, ánizst, szerecsendiót és kardamomot is.
Leginkább szószokhoz, mártásokhoz, előételekhez, salátákhoz használatos keverék. Bátran adhatjuk húsokhoz, pácként. Főzéskor jellemzően a végén adjuk ételeinkhez.
Ízvilága felidézi a keleti konyhát, csípős, izgalmas aromával találkozhatunk.
Zafron sócsempénk tökéletes eszköz a hús befűszerezésére grillezés előtt – hintsük meg a hús egyik oldalát Zafron garam masala őrleménnyel, majd fordítsuk meg a húst a sócsempén és fűszerezzük a másik oldalát is sütés előtt.
Kiszerelés: 100 gr
Katalin (megerősített tulajdonos) –
Jó minőségű termék, nagyon jó áron.
Ágnes Bodor (megerősített tulajdonos) –
Még nem használtam.