Konyhánk elengedhetetlen kelléke a fűszernövény és a fűszerek. Talán a legismertebb és leginkább alap termék főzésnél a só, melyek közül is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a himalája só.
Azonban, cégünk gyökereihez híven, Pakisztán konyháiban használatos kincseit is elhoztuk a hazai közönségnek, hogy ételeiket még ízletesebbé, izgalmasabbá tegyék, főztjükben visszaköszönjenek az olyan igazi egzotikus ízek, mint a fűszerkömény.
A köménymagként is ismert fűszer az egyik legkedveltebb és leginkább ismert fajta. Jellegzetes, intenzív íze van, egészben és őrölve is szívesen használjuk konyhánkban.
A fűszerkömény gyógyhatása is ismert, segíthet a nehéz ételek emésztésében és a felfúvódásban is.
Népszerű összetevője lehet levesnek, kenyereknek, péksüteményeknek, ugyanígy húsoknak, sajtoknak, salátáknak.
A fűszerköményt érdemes lehet megpirítani, hogy jobban érvényesüljön az íze, pirítani azonban nem szabad.
Bátran használjuk Zafron mozsárral, mely kíméletesen morzsolja össze nagyobb darabban lévő fűszereinket. Ezt követően Zafron himalája sócsempén fűszerezhetjük vele húsainkat, felszolgálni kívánt zöldségeinket.
Egészben hagyva bátran adjuk Zafron sócsempén felszolgált hideg sajttálak kiegészítőjeként.
Kiszerelés: 100 gr
Dóra (megerősített tulajdonos) –
megfelelő