Konyhánk elengedhetetlen kelléke a fűszernövény és a fűszerek. Talán a legismertebb és leginkább alap termék főzésnél a só, melyek közül is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a himalája só.
Azonban, cégünk gyökereihez híven, Pakisztán konyháiban használatos kincseit is elhoztuk a hazai közönségnek, hogy ételeiket még ízletesebbé, izgalmasabbá tegyék, főztjükben visszaköszönjenek az olyan igazi egzotikus ízek, mint a fekete bors.
A fekete bors mindamellett, hogy ételeinket ízesíti, támogathatja az emésztést, gyorsíthatja az anyagcserét és kiváló antioxidáns.
A bors érdekessége, hogy borscserjeként van jelen a természetben. Akár 30 évig is élhet ez a fűszernövény. A bogyók színe lehet fekete, zöld, rózsaszín vagy fehér – attól függően, mennyire éretten szedik le őket. Emiatt különböző az eltérő színű bogyók íze, felhasználása is.
Fekete bors esetén még zölden, éretlenül szedik le a bogyókat, majd fermentálás céljából állni hagyják egy ideig, végül napon szárítják, míg a bogyók megráncosodnak és barna-fekete színűek lesznek. Így kapjuk konyhánkba a legcsípősebb borsfajtát.
Édes ételeken kívül szinte bármihez adhatunk borsot. Nemcsak őrölve, de egészben is használják. Őrölve szinte bármilyen ételhez hozzáadhatjuk attól függően, mennyire csípősen szeretjük. Fűszerezhetünk vele húsokat, köreteket, leveseket, főzelékeket, tésztaételeket.
Zafron himalája sócsempén fűszerezhetjük vele húsainkat, felszolgálni kívánt zöldségeinket.
Zafron sócsempénk tökéletes eszköz a hús befűszerezésére grillezés előtt – hintsük meg a hús egyik oldalát őrölt Zafron fekete borssal, majd fordítsuk meg a húst a sócsempén és fűszerezzük a másik oldalát is sütés előtt.
Kiszerelés: 100 gr
Lászlóné Juhász (megerősített tulajdonos) –
Jó kiszerelés, jó minőség