Konyhánk elengedhetetlen kelléke a fűszernövény és a fűszerek. Talán a legismertebb és leginkább alap termék főzésnél a só, melyek közül is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a himalája só.
Azonban, cégünk gyökereihez híven, Pakisztán konyháiban használatos kincseit is elhoztuk a hazai közönségnek, hogy ételeiket még ízletesebbé, izgalmasabbá tegyék, főztjükben visszaköszönjenek az olyan igazi egzotikus ízek, mint a fekete bors.
A fekete bors mindamellett, hogy ételeinket ízesíti, támogathatja az emésztést, gyorsíthatja az anyagcserét és kiváló antioxidáns.
A bors érdekessége, hogy borscserjeként van jelen a természetben. Akár 30 évig is élhet ez a fűszernövény. A bogyók színe lehet fekete, zöld, rózsaszín vagy fehér – attól függően, mennyire éretten szedik le őket. Emiatt különböző az eltérő színű bogyók íze, felhasználása is.
Fekete bors esetén még zölden, éretlenül szedik le a bogyókat, majd fermentálás céljából állni hagyják egy ideig, végül napon szárítják, míg a bogyók megráncosodnak és barna-fekete színűek lesznek. Így kapjuk konyhánkba a legcsípősebb borsfajtát.
Édes ételeken kívül szinte bármihez adhatunk borsot. Nemcsak egészben, de őrölve is használják. Egészben akkor érdemes ételünkhöz adni, mikor azt sokáig kell főzni – így elegendő idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy megfelelő íz és aroma kerüljön az ételhez.
Bátran használjuk Zafron mozsárral, mely kíméletesen morzsolja össze nagyobb darabban lévő fűszereinket. Ezt követően Zafron himalája sócsempén fűszerezhetjük vele húsainkat, felszolgálni kívánt zöldségeinket.
Kiszerelés: 100 gr
Lászlóné Juhász (megerősített tulajdonos) –
Imádom