Konyhánk elengedhetetlen kelléke a fűszernövény és a fűszerek. Talán a legismertebb és leginkább alap termék főzésnél a só, melyek közül is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a himalája só.
Azonban, cégünk gyökereihez híven, Pakisztán konyháiban használatos kincseit is elhoztuk a hazai közönségnek, hogy ételeiket még ízletesebbé, izgalmasabbá tegyék, főztjükben visszaköszönjenek az olyan igazi egzotikus ízek, mint a fahéj.
A fahéj egy közismert, igazán intenzív illatú és ízű fűszer. Már a magyar konyhában is régóta kedvelt alapanyag, nemcsak az édes recepteknél, de gyakran levesek, sültek és mártások csipetnyi kiegészítője is.
A fahéj egy érdekessége, hogy főzés vagy forralás közben sem veszít eredeti aromájából. Tökéletes alapja lehet befőtteknek, kompótoknak, réteseknek, pitéknek. Emellett gyakrabban használjuk téli időszakban, igazi ünnepi hangulatot tud teremteni. Lehet belőle puncs, forralt bor is.
A fahéj maga, a fahéjfa szárított belső kérge valójában. Számos egészségre ismert jótékony hatását is számon tartjuk, adagolásával mégis csínján kell bánni intenzivitása miatt.
Ízesítés mellett használhatjuk akár díszítésként is. Zafron grillcsempén tálaljunk fel fűszerezett húsokat, bátran tegyük körbe egész, szeletelt fahéjdarabokkal.
Gyors reggelink kiegészítője is lehet: készítsünk Zafron Basmati rizsből ízletes tejberizst, végén adjunk hozzá fahéjat is.
Kiszerelés: 50 gr
Értékelések
Még nincsenek értékelések.