Konyhánk elengedhetetlen kelléke a fűszernövény és a fűszerek. Talán a legismertebb és leginkább alap termék főzésnél a só, melyek közül is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a himalája só.
Azonban, cégünk gyökereihez híven, Pakisztán konyháiban használatos kincseit is elhoztuk a hazai közönségnek, hogy ételeiket még ízletesebbé, izgalmasabbá tegyék, főztjükben visszaköszönjenek az olyan igazi egzotikus ízek, mint az édeskömény mag.
Hazájában ez az egyik legnépszerűbb, szinte minden nap használt fűszer. A magokat először érdemes megpirítani kicsit, sokkal intenzívebb lesz az íze. Mind szaglásunk és ízlelésünk az ánizshoz is hasonlíthatja.
Az édesköménynek magának köztudottan számos jótékony hatása van, mint görcsoldás, felfúvódás enyhítése vagy épp tejszaporítás, így akár a magok teaként is lefőzhetők. Sokan használják hasfájós babák panaszainak enyhítésére is. Teafőzés előtt érdemes kicsit összezúzni a magokat. Zafron mozsarunk garantálja, hogy a fűszer sejtfala törés közben nem sérül, jó szívvel ajánljuk ennek használatát.
Az édesköményről ismeretes, hogy felsőlégúti megbetegedések ellen is felveheti a harcot. Ebben a küzdelemben kitűnő párja lehet Zafron sólámpánk, sóinhalátorunk vagy sócsempéink, melyből sófal, illetve sószoba is építhető.
Ételek tekintetében jól passzol salátákhoz, halakhoz, szószokhoz. Ismerhetjük úgyis, mint kiváló kenyérfűszer. A legintenzívebb ízek előcsalogatásához itt is javasoljuk először a magok megpirítását, majd mozsárban való zúzását.
Kiszerelés: 100 gr
Értékelések
Még nincsenek értékelések.