Bibi fehér Basmati rizs – 5kg
9 550 Ft
Kézbesítés 1-2 munkanapon belül
30.000 Ft felett ingyenesen szállítjuk rendelésed.
Bibi fehér Basmati rizs
A Basmati rizsfajta az egész világon híres a hosszú szemek, jellegzetes íz és aroma miatt, amely a pakisztáni talaj és az éghajlati viszonyok jellegzetességeiből adódnak. A Basmati rizs nem hozható létre mesterségesen. Megőrzi minden természet adta tulajdonságát – íz, textúra, aroma – ezért bármely ételt könnyen kifinomult fogássá alakíthatunk a felhasználásával.
Tapasztalt rizsszakértőink segítségével a legjobb minőségű Basmati rizst állítjuk elő feldolgozásra. A folyamat minden szakaszában szigorú minőségi és higiéniai előírásokat tartunk be, biztosítva azt, hogy minden törött szem, apró kő, por és héj eltávolításra kerüljön és csak a legfinomabb teljes szemű gabonák kerüljenek becsomagolásra.
A minőségi előírások szigorú betartása biztosítja, hogy minden vásárlónkhoz hosszú és ízletes Basmati rizs jusson el.
A magas rosttartalmú Basmati rizs közepes glikémiás indexű, lassan felszívódó szénhidrát, így fogyókúrázóknak, diétázóknak különösen ajánlott.
Termék tulajdonságok
100% fehér Basmati rizs, hántolt, polírozott, a Super Basmati családjából. Átlagos szemcsehossza 7mm, Sortex gép által a tört, gyenge, elszíneződött szemek eltávolításra kerültek. A fehér Basmati rizs a legelterjedtebb, AGED megnevezése pedig a hosszú ideig való érlelést jelöli. A tört szemek aránya kevesebb, mint 1%. Magas rosttartalmú, a legegészségesebb rizsfajta.
Főzési útmutató
A rizst alaposan mossuk meg, majd áztassuk be kb. 30 percre. Egy nagyobb edényben forraljunk fel vizet, ízlés szerint sózzuk meg. A megmosott rizst szűrjük le és helyezzük a forrásban lévő vízbe, hagyjuk főni 6-8 percig. Ezután szűrjük le, villával keverjük meg és tálaljuk forrón a tökéletes élményért.
Töltő tömege: 5kg
Melyik rizst válaszd?
- Ha a legegészségesebbet szeretnéd: a barna Basmati a rizsek királynője, már ami azt illeti, hogy mennyire egészséges. Főzési ideje hosszabb, mint a fehérnek és előgőzöltnek.
- Ha nincs még tapasztalatod a rizs főzésével kapcsolatban: az előgőzölt Basmati rizst még hántolás előtt hőkezelik, aztán szárítják, hántolják, polírozzák. Kissé sárgás színe van nyersen, de áztatás után kifehéredik. Lehetetlen elrontani, mert nagyon nehezen törik, pergős, minden egyes szem külön életet él. Ebből a legjobb húsos, rakott, töltött ételeket főzni.
- Ha a legerősebb aromát keresed: A fehér Basmati a legelterjedtebb, hántolt, és polírozott. Sőt, a Bibi fehér Basmati rizst még 2 évig érlelik hántolás előtt, ezért is kapta az “aged”, azaz érlelt megnevezést. Nem egyszerű tökéletesen megfőzni, mert könnyen törik, de ennek a legerősebb az aromája, illetve ezt használják az indiai konyhában.
- Ha a leghosszabb szemű rizst keresed: a 1121 Basmati egy fajtája a Basmati rizsnek, a leghosszabb szemeket a 1121-nek teszik el. Átlagos szemcsehossza minimum 8,2 mm, a világ leghosszabb szemű rizse, mérete főzés után pedig akár háromszorosára is megnő.
- 100% fehér Basmati rizs
- Magas rosttartalmú, lassan felszívódó szénhidrát, a legegészségesebb rizsfajta
- Átlagos szemcsehossza 7,8-8mm
- Sortex gép által a tört, gyenge, elszíneződött szemek eltávolításra kerültek
- Tört szemek aránya kevesebb, mint 1%
- 5kg-os kiszerelésben
Tömeg | 5,5 kg |
---|
Jó minőségű és a csomagolás is praktikus.
Az egyik legfinomabb, legjobb minőségű rizs.
Sokkal finomabb, mint amit eddig a Lidlben vásároltam. A főzési ideje picit hosszabb.
Finom ízletes rizs
A legjobb rizs. Kiszállitás super!
A termék kiváló!
Kivàló termék, jó ár, jó szállitás! Köszönöm szépen! Janotka Èva
gg
Nagyon jó, és gyors finom terméket kaptam.
Már főztem belőle ,
Merem ajánlaki mindenkinek aki csak szeteti.
Bár csak előbb találtam volna rà
Köszönöm ?
Jó termékek, gyors szállítás