Barion Pixel

Sós kényeztetés otthonodban

sós kényeztetés otthonodban

A mai rohanó, felgyorsult világ nehezebbé, körülményesebbé teszi az aktív kikapcsolódást, éppen ezért egyre többen igyekeznek otthonukba megteremteni azokat a körülményeket, amelyeket boldogabb időkben szállodákban, fürdőkben élvezhetnek.
A Zafron termékeivel igyekszünk bővíteni lehetőségeiket, egyik kedvenc területünk a sós kényeztetés megteremtése otthonunkban.

Sós, kényeztető fürdő, kinek és mire?

A só számtalan formában fejti ki jótékony hatásait, most elsősorban a sós fürdők pozitív hatásait gyűjtjük csokorba. Az enyhén nátrium-kloridos (vagyis sós) fürdő több, jellemzően gyulladásos, megbetegedés gyógyításában szerepet kaphat. A reumás fájdalmakkal küzdők mellett, az urológiai vagy nőgyógyászati problémák csillapításában is jól használható. De a bőrgyógyászat is ismeri jótékony hatásait, a pikkelysömör kezelésében gyakran bevetik ezt a kellemes gyógymódot. 

Számtalan problémára adhat gyógyírt a sós fürdő, de ha valaki jelenleg nem szeretne Gyopárosra, Cserkeszőlőre vagy Kiskunmajsára utazni, hogy élvezze a hazai sós gyógy- vagy termálvizeket, akkor akár otthon is fürdőkúrába kezdhet. 

Otthoni sófürdő

Az enyhébb bőrgyógyászati problémák kezelését támogathatjuk azzal, ha a Himalája sószappant használunk. Ez arcra és testre egyaránt alkalmazható, semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaznak, vagyis érzékeny bőrűek számára is remek alternatívát jelenthet. Fontos! Használat után javasolt a sószappant szárazra törölni, és száraz helyen tárolni. 

A reumás és nőgyógyászati panaszok enyhítésére azonban az ülőfürdő a legjobb megoldás. Ehhez 33-34 fokos vízben kell feloldani nagy mennyiségű (1-2 kg) konyhasót, majd 20 perc fürdőzés után, fél órás pihenés és utána egy alapos zuhanyzás szükséges. 

Ha egy kis relaxáló élményre vágyunk, gyors wellness hangulatot teremtenénk, vessük be a fürdősót, rózsaszirmokkal. 

Az otthoni relaxálást még hangulatosabbá tehetjük, ha sómécsesekkel teremtünk simogató félhomályt a sós fürdő utáni pihenésre használt helyiségben.

Kényeztető pihenősarok

Akár a hálóban, akár a télikertben vagy a nappaliban alakítottunk ki egy pihenősarkot, a teljes ellazuláshoz meg kell teremteni a körülményeket. A csend vagy nyugtató muzsika, a halvány fények és kényelmes elnyújtózásra alkalmas fotel vagy kanapé teljessé teszi a feltöltődés élményét odahaza is. Használjunk illóolajos sólámpát az aromaterápiás élmények fokozásához. 

Élvezzük a sólámpák levegőtisztító hatását, a sós fürdők gyógyító erejét otthonunkban is!

Sószobák megépítése

Eltávolodva a fürdőszobától, nappalitól és hálószobától, gondoljunk egészségünkre – a himalája sótéglák, sócsempék segítségével már gyorsan építhető sószoba otthonunkban, vagy alakítható ki sófal irodánkban. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Zafron weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekésben.