Sós kényeztetés a fűrdőszobádban

Most, hogy az utazást a pandémia nehezebbé, körülményesebbé teszi, egyre többen igyekeznek otthonukba megteremteni azokat a körülményeket, amelyeket boldogabb időkben szállodákban, fürdőkben élvezhetnek.
A Zafron termékeivel igyekszünk bővíteni lehetőségeiket. 

Sós fürdő, kinek és mire?

A só számtalan formában fejti ki jótékony hatásait, most elsősorban a sós fürdők pozitív hatásait gyűjtjük csokorba. Az enyhén nátrium-kloridos (vagyis sós) fürdő több, jellemzően gyulladásos, megbetegedés gyógyításában szerepet kaphat. A reumás fájdalmakkal küzdők mellett, az urológiai vagy nőgyógyászati problémák csillapításában is jól használható. De a bőrgyógyászat is ismeri jótékony hatásait, a pikkelysömör kezelésében gyakran bevetik ezt a kellemes gyógymódot. 

Számtalan problémára adhat gyógyírt a sós fürdő, de ha valaki jelenleg nem szeretne Gyopárosra, Cserkeszőlőre vagy Kiskunmajsára utazni, hogy élvezze a hazai sós gyógy- vagy termálvizeket, akkor akár otthon is fürdőkúrába kezdhet. 

Otthoni sófürdő

Az enyhébb bőrgyógyászati problémák kezelését támogathatjuk azzal, ha a Himalája sószappant használunk. Ez arcra és testre egyaránt alkalmazható, semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaznak, vagyis érzékeny bőrűek számára is remek alternatívát jelenthet. Fontos! Használat után javasolt a sószappant szárazra törölni, és száraz helyen tárolni. 

A reumás és nőgyógyászati panaszok enyhítésére azonban az ülőfürdő a legjobb megoldás. Ehhez 33-34 fokos vízben kell feloldani nagy mennyiségű (1-2 kg) konyhasót, majd 20 perc fürdőzés után, fél órás pihenés és utána egy alapos zuhanyzás szükséges. 

Az otthoni relaxálást még hangulatosabbá tehetjük, ha sómécsesekkel teremtünk simogató félhomályt a sós fürdő utáni pihenésre használt helyiségben. Akár a hálóban, akár a télikertben vagy a nappaliban alakítottunk ki egy pihenősarkot, a teljes ellazuláshoz meg kell teremteni a körülményeket. A csend vagy nyugtató muzsika, a halvány fények és kényelmes elnyújtózásra alkalmas fotel vagy kanapé teljessé teszi a feltöltődés élményét odahaza is.

Élvezzük a sólámpák levegőtisztító hatását, a sós fürdők gyógyító erejét otthonunkban is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük